691900990 info@ccncat.cat

Al llarg de la legislatura que tot just comença, vencen 44.000 M€ de deute de la Generalitat contrets a través del Fons de Liquidat Autonòmica (FLA), d’un total de més de 80.000 M€. Teòricament, aquest era el botó nuclear que ens havia de catapultar a la independència i que tots els governs al llarg del procés sobiranista s’han negat a activar.

A la pràctica, ha acabat servint perquè Catalunya financés el govern espanyol. Catalunya aportarà més de 145.000 M€ de més al govern espanyol amb la complicitat de les autoritats autonòmiques.

No sorprèn doncs, que al capdavant de la Conselleria d’Economia i Hisenda del nou govern se situï la mà dreta d’Isidre Fainé a proposta de JxC, un home que no va dubtar a donar suport a la deslocalització de La Caixa per alimentar el discurs de la por contra la independència.

(LLEGIR MÉS)

Article d’Albert Pont, President del Cercle Català de Negocis