691900990 info@ccncat.cat

D’ençà que la pandèmia del coronavirus sacsegés sobtadament el món sencer abocant-nos a un desastre econòmic sense precedents, s’han alçat nombroses veus exigint la responsabilitat internacional de la Xina per la seva manca de diligència i de transparència informativa durant la gestió de la crisi sanitària. Totes elles són veus autoritzades i es fonamenten en la doctrina de la responsabilitat internacional dels Estats per danys transfronterers causats per activitats perilloses o ultra perilloses, no il·lícites ni prohibides pel Dret Internacional.

És a dir, la comunitat internacional pot exigir la responsabilitat d’un estat quan les activitats que es realitzin dins del seu territori causin danys sobre les persones o el medi ambient de tercers estats encara que aquestes activitats no estiguin expressament prohibides pel Dret Internacional, les hagin realitzat persones particulars i, encara que l’estat jurídicament responsable i els estats perjudicats no comparteixin fronteres comunes.
(LLEGIR MÉS)

Article de Xavier Campos, Secretari General del Cercle Català de Negocis